Vil du savne denne sjokoladen?

Noen kommer og noe går og noen består for det som føles i hvert fall som en evighet. Noen er dine favoritter, mens andre igjen absolutt ikke faller i smak.

Vil du savne denne sjokoladen?
Vil du savne denne sjokoladen?

Og det gjelder i alle disse sammenhengene selv om de blir værende eller ikke. Har du gjettet allerede hva jeg snakker om? Ja du har kanskje det ut fra siden du er inne på og tittelen over her. Ja jeg snakker om sjokoladeutvalget som endrer seg med årene eller med tiden. Noen veldig få kommer tilbake etter press fra kunder, men det er sjeldent ifølge de som driver med dette.

Godbiter

Det er vel mye som er skrevet om disse brune godbitene som finnes i alle land i verden. Og det er mange av dem også i Norge selvfølgelig. Men som med alt annet så er det noen av dem som forsvinner nesten helt uforklarlig. Noen har skylden selvfølgelig, og produsenten skylder nesten ubetinget på salgstallene og slike ting. Men hvilke sjokolader som har forsvunnet savner vi egentlig? Jeg savner vel kanskje noen av dem, men jeg spiser ikke veldig mye sjokolade. Jeg kan få slike «kick» og spise flere på kort tid, men det kan gå lang tid mellom hver gang det skjer heldigvis. Hadde jeg hatt den lasten også så hadde jeg vel trillet mer enn jeg nesten gjør allerede i dag.

Siste på listen

Den har vært her i over 100 år, men nå har den forsvunnet eller det er like før den forsvinner. Freia tar ut Lohengrin av sitt sortiment nå tidlig på året 2019. Vil du savne den? Jeg vil savne den selv om jeg ikke spiste den så ofte. Jeg ville gjerne ha spist den mye oftere, men som nevnt over så tåler ikke kroppen min slikt for ofte!

Men nå er det altså slutt. Freia sier at salgstallene har sunket gradvis år for år den siste tiden og nå er det ikke lenger lønnsomt å produsere denne brune kremfylt delikatessen altså.

Historikk

Lohengrin kom ut første gangen i 1911 og ble servert til gjestene på Nationaltheatheret som var for å overvære Richard Wagners opera. Grunnen til at debuten skjedde nettopp der var at arkitekten bak denne sjokoladen var samme mannen som også hadde tegnet teatret når det var nytt 12 år tidligere. Henrik Bull var mannen som hadde tegnet begge disse to nasjonalskattene. Men nå er altså den ene forsvunnet. Vi kan jo håpe at savnet blir så stort at den vil bli re-lansert, men det er jo veldig sjelden skjer. Det skal ganske mye til å overbevise en produsent om å re-lansere et produkt de har tatt ut av salgs hyllene. Men det har skjedd tidligere, så vi kan jo håpe i det lengste – tiden vil vise om det skjer.

Innhold

For de som ikke kjenner til Lohengrin, så ser den ut som et kjøttbein i formen, og er fylt med en herlig rom krem. Personlig synes jeg det å bite av den ene enden var en nytelse jeg gjerne vil oppleve i fremtiden også. Men……..