Sjokolademassasje

Sjokolade er godt, inneholder mye sukker, og mange mener at det er usunt av den grunn. Sjokolade er nødvendigvis ikke usunt, det spørst hvordan man ser på det. Mørk sjokolade sies å være sunnere enn lys sjokolade fordi det inneholder mindre sukker og er mer næringsrikt. Sjokolade kan også øke sexlysten, og det kan hjelpe på humøret. Eksperter mener at sjokolade kan virke som et anti-depressivt middel.

Det er noe som heter sjokolademassasje, som kanskje ikke alle har hørt om. Sjokolade kan være bra for tørr hud, og gir huden fukt, spenst og beskyttelse. Det sies at sjokolade stimulerer sansene og virker beroligende og balanserende. Sjokolademassasje foregår med rennende sjokolade, og etterpå er huden mer ernært og også smidig. I Oslo tilbys det sjokolademassasje hos for eksempel BioPharma-Shop på Sjølyst.

Christopher Sjuve har prøvd sjokolademassasje i Spania, og sier at det må prøves. Han er glad i både sjokolade og massasje, og tenkte at dette måtte prøves, da han så skiltet. Sjuve forteller at han først ble skrubbet med en peelingkrem, slik at huden ble glatt. Dette skulle han dusje av seg etterpå. Deretter ble han smurt inn med varm rennende sjokolade over hele kroppen. Så ble han pakket inn i plast og ble bedt om å hvile en stund. Sjokolademassasje gir en deilig atmosfære med gode dufter, sier Sjuve. Christopher Sjuve sier at sjokolademassasje gav en deilig følelse av velvære, men at han var usikker på den langvarige effekten av sjokolademassasje – han var vertfall ikke skuffet.

Bruk av sjokolade

Bruk av sjokolade

I USA er sjokolade blitt en vanlig del av spa-tilbudet, og man finner for eksempel sjokoladebønneskrubb, pisket kakaobad, og også innpakning i sjokoladefondue. I Norge fins det spa-studio som tilbyr sjokolademassasje i Oslo. Kakaobønner skal visstnok ha en beroligende og balanserende effekt, og gir huden viktige næringsstoffer.

Ved sjokolademassasje så brukes ulike typer oljer som er blandet med sjokolade, og som trekker inn i huden, altså ingen tykk sjokoladesaus. Sjokolademassasje kan gi en lykkefølelse etterpå, og den gode duften vil man kjenne på resten av dagen. Massasjen foregår på samme måte som vanlig massasje; man masserer hele kroppen og løser opp muskelknuter og pleier huden.

Sjokolade består av kakaobønner, og kommersiell sjokolade blir laget av kakaobønner, sukker og kakaosmør. Det fins ulike nyanser av sjokolade, alt etter hvor mye tilsetningstoffer og sukker man bruker. Det er ingen tvil om at sjokolade som inneholder mer kakao og mindre sukker, er sunnere. Sjokolade kan blandes med nøtter eller frukt, og ha ulike typer fyll. Sjokolade brukes i forbindelse med desserter og kan også brukes som saus. Man tror at kakaobønnen stammer fra Sør-Amerika, og det var Kristofer Columbus som introduserte kakaobønnen i Europa på 1500-tallet. Spanjolene begynte å blande sukker i kakaoen, og også kanel og vanilje, og etter hvert kom sjokoladekaker.

Etter hvert kom sjokoladefabrikkene, men sjokolade var lenge en luksusvare for overklassen. Når kakaobønnen ble introdusert i Afrika, så oversteg produksjonen av sjokolade her mer enn det som ble produsert i Sør-Amerika. Sjokolade er dermed en historisk viktig råvare, som nå også brukes i terapi.