Sjokolade – bra eller ikke for menneske

Sjokoladens dag burde for noen kanskje være nasjonaldag? He he eller kanskje ikke – den burde heller kanselleres og fjernes fra alt som heter muligheter med sjokolade. Nei da så galt er det da ikke med denne lille søtsaken som ligger der til salgs i butikkhyllene og frister. En liten bit i ny og ne skader da ingen. Men dersom du spiser for meget av denne yndlinger for mange så kan det gå galt både med «bilringer» og blodsukker og alt mulige rare ting. Så man må alltid passe på og være forsiktig.

Sjokolade – bra eller ikke for menneske
Sjokolade – bra eller ikke for menneske

Sjokoladens dag er i september. Jeg skal ikke avsløre hvilken dag det er for ikke å friste hverken meg selv eller andre for mye på denne spesifikke dagen.

10 årsaker til å kunne spise sjokolade

Sjokolade er noe av det mest komfortable du kan spise når du føler deg litt ute av lage.  Den er god og trøstende når det trengs, og den både påvirker stemninger og kan skape romanse kontakt mellom to personer. Men er den sunn for helsen?

Det finnes en rad medisinske påstander hvor sjokolade og spesielt den mørke sjokoladen med mer enn 70 % kakao skal være sunn å spise for et menneske.

Det finnes også forskningsrapporter som sier at sjokolade er bra for hjerte, blodsirkulasjon og hjerte. Og det finnes forslag til at den skal forsøkes å benyttes mer i sykdomstilfeller som autisme, fedme og diabetes. Vil eller kan du være testperson?

Sjokolade – bra eller ikke for menneske
Sjokolade – bra eller ikke for menneske

10 gode grunner til å spise sjokolade

1. Det er godt for hjerte og sirkulasjonen i kroppen.

Nyere forskning skal ha funnet ut at sjokolade hjelper til å gjenskape fleksibiliteten i arteriene og også forhindrer hvite blodceller å sette seg fast i blodårene og på den måten være med og forhindre å skape de problemene det kan medføre.

2. Den reduserer risikoen for slag.

Finske forskere skal ha kommet frem til at å spise sjokolade senker risikoen for å få slag. Og det reduserer muligheten for å få slag med hele 17 prosent. Dette kom frem i en gruppe av menn som ble testet.

3. Den er rik på mineraler

Mørk sjokolade er overfylt med mineraler som potassium, sin og selenium. Så en 100 grams sjokolade med mørk sjokolade med over 70 % kakao innhold inneholder over 67 & mer Jern.

4. Den reduserer kolesterol

Inntak av kakao har vist at den dårlige kolesterolen reduseres, mens de gode økes. Dette hjelper da til å redusere mulighetene for sykdommer med disse problemene.

5. Det er bra for huden din

Deler av det som finnes i en mørk sjokolade er også med å hindre skader på huden din fra sterkt sollys. Men det anbefales fortsatt å bruke solkrem og ikke bare satse på å spise sjokolade for å forhindre at man blir solbrent.

Lenger kommer jeg tydeligvis ikke i denne artikkelen. Men som du sikkert skjønner så er det mange meninger og forskninger der ute som sier forskjellige ting om sjokolade. Noen sier kun fy fy, mens andre igjen sier at du skal spise sjokolade. Men selvfølgelig skal alt inntas med måte og aldri overdrive.