Ren sjokolade

Har du spist en sjokolade i dag? Det har ikke jeg og jeg forsøker etter beste evne å ikke spise sjokolade heller. Jeg tror som så mange andre at sjokolade ikke er sunt. Men det er store diskusjoner om det er sunt i visse former og visse gitte mengder. Den diskusjonen tror jeg aldri vil avta eller stoppe. Men jeg sitter og tenker på alle andre situasjoner sjokolade blir brukt. Det er mange situasjoner. Jeg har vært innom noen forskjellige, men jeg skal se om ikke jeg klarer å få ned på papiret enda flere sammenhenger.

Ren sjokolade
Ren sjokolade

Vel brukt

Den velkjente brune massen som smaker så godt blir brukt til mye. Jeg har allerede vært innom selve sjokoladen og produksjonen av den. Sjokolade kaker har jeg skrevet litt om – hmmm kanskje litt mer – det er jo supergodt da. Så var jeg innom pålegg. Der var det både mye godt og mange varianter. Hva mer brukes sjokolade til. Sjokolade brukes til å pynte ting med. Alt fra nevnte kaker til dekorasjoner og juletrepynt. Sjokolade brukes også som belegg utenpå andre søtsaker. Det er jo mange andre sammensetninger hvor sjokolade bare er utenpå for eksempel. Tenk på hva som finnes i en twist pose. Der er det mange kombinasjoner. Sjokolade utenpå men med en mengde andre smaker inne i. Ikke noe galt i noen av disse da, men jeg tenker på kombinasjonene. Sjokolade drikke har jeg vel muligens nevnt, men ikke skrevet mye om. Det brukes jo i både varm og kald form. Og det er veldig mange som elsker denne drikken. Selv i slankesammenhenger brukes jo sjokolade for å få litt smak i ting. Nutrilett som er et ganske velkjent slankeprodukt har jo for eksempel sjokolade drikker.

Lite ren sjokolade

Jo mer jeg skriver om dette temaet, jo mer forundret blir jeg egentlig over hvor lite ren sjokolade det er å få på markedet. Det er jo ren sjokolade som er virkelig snadder da. Det er selvfølgelig mange av de andre sammensetningene som også har en fantastisk smak, men det blir liksom ikke sjokolade på samme måten. Greit nok med en Monolitt fra Freia eller en Lion sjokolade bar fra Nestlé fabrikker. Men begge disse to og mange med dem er det så mange forskjellige smaker blandet inn at sjokolade smaken liksom forsvinner en del. Iskrem bruker jo også mye sjokolade. Det er sjokolade trekk på utsiden. Det er sjokolade blandet inn i iskremen så iskremen er brun og har sjokolade farge. Det er sjokolade biter i iskremen. Ja det er så mange varianter. Men også her er det iskremen som er hovedsaken og ikke sjokoladen.

Sjokoladekampanje

Kanskje vi får starte en kampanje for å kjempe mer for «ja til ren sjokolade». La oss kjempe et slag for det gode gamle Melkesjokoladen og dens gode kollegaer. Det er jo også flere enn bare melkesjokoladen da. Både hvit sjokolade og mørk sjokolade. Her er det mer ren sjokolade igjen. Men jeg skal ikke nevne navn på produsenter for ikke å gjøre mer forskjell enn jeg allerede har gjort når det gjelder reklame.