Nydeligste dufter i verden

Det lukter bakst fra kjøkkenet til mor, men du har ikke vært der ute og sjekket hva hun baker enda. Hva drømmer du om da når du kjenner den liflige duften? Det være seg alt fra nybakt brød eller rundstykker til den lekreste kake. Når det er kake så er vel en form av sjokoladekake favoritten tror jeg. Mamma var meget god – synes i hvert fall jeg og flere i familien – til å bake sjokoladekaker. Den beste var vel den med nøttebunn og masse sjokoladekrem smurt over hele kaken.

Sjokoladekake
Sjokoladekake

Sjokoladekake

Troikakake, Nøttebunn kake med sjokolade smørkrem, Konfektkake, Sjokoladepavlova, sjokolademarengs, Daimkake, Oreokake med sjokoladefyll. Slik kunne jeg sikkert ha fortsatt til listen ble meget lang. Og både du og jeg ble mer og mer irritert fordi dette bare er på skrift og ikke tilgjengelig for å spise og å smake. Jeg bare elsker kaker (sjokoladekaker), og da som du forstår er de med sjokolade involvert blant mine absolutte favoritter. Rene kaker med krem og slikt finnes også i mange gode varianter, men ingenting slår den typen som har sjokolade også i kremen eller i kaken. Veldig mange av disse kakene er ganske enkle å lage sier de som har peiling på å bake. Jeg selv har knapt bakt en kake i mitt liv. Jeg trives på kjøkkenet for å lage mat, men å bake har jeg aldri forsøkt meg på noe særlig.

Enkle oppskrifter

Dersom du ønsker å prøve deg som bakermester i dag så er ting mye enklere enn det de var i «gamle dager». I dag sjekker du ut listen at du har alt du trenger. Så slår du opp på en oppskrift på internett og følger beskrivelsen der til punkt og prikke. Og dermed dufter det ganske raskt herlige dufter i ditt hjem. Alt står på internett nå. Du behøver ikke lenger ringe en venn eller gå opp til naboen for å spørre om råd. Alt du trenger å vite om å bake står beskrevet ned til minste detalj på internett.

Kakebunnen

Kakebunnen er hoved delen av kaken selvfølgelig. For å lage den trenger du egg, sukker, hvetemel, kakaopulver, bakepulver, vaniljesukker, smør og litt melk. Dette skal mikses sammen til en litt seig deig, og spres ut i en kakeform.

Glasur eller krem

Glasur eller krem
Glasur eller krem

Deretter kan du begynne å tanke på hva du vil ha «utenpå» kakebunnen. Her kommer jo snadderet da. Sjokoladekrem som igjen er pyntet med diverse som du selv ønsker. For å lage en enkel krem eller glasur med sjokoladesmak trenger du smør som er lett å behandle – altså det må være i romtemperatur. Melis, kakaopulver, vaniljesukker og sterk kaffe. Jeg ville droppe det siste og heller brukt smeltet sjokolade i en eller annen form. Jeg kan nemlig ikke tåle smaken av kaffe!

Og når kaken da er ferdig stekt i ovnen som du har lest om på internett hvordan du skal stille inn. Ja da er det bare å vente til kaken er litt avkjølt. Da gjenstår det bare å pynte den ferdig, slik du ønsker å ha den, og invitere venner eller familie på nybakt kake – sjokoladekake!