Nidar sjokolade og godteri

Sjokolade favoritten din kan meget godt være en av de andre fabrikkene enn de / den jeg allerede har omtalt. Norge har flere meget gode fabrikker av sjokolade. Og selv om det ikke er mange av sjokolade produsentene i Norge, så holder de meget høyt nivå. Hovedsetet for firmaet er Trondheim. Der startet de sin virksomhet for like over 100 år siden. De har nettopp feiret sitt 100 års jubileum for noen få år siden. Firmaet startet sin virksomhet i 1912 under navnet Munken Chokoladefabrik. Dette navnet ble en kortvarig affære siden det allerede var et annet firma med navnet Munken. Navnet ble da raskt skiftet til Nidar Chokoladefabrik A/S.

Nidar sjokolade og godteri
Nidar sjokolade og godteri

Sjokolade

Produktutvalget til Nidar er kjempestort. I mellomkrigsårene hadde de noe sånt som 240 forskjellige produkter de produserte. Hva de har i dag har jeg ikke noe tall på, men det er mye og mange brune delikatesser der. Sjokoladene til Nidar har veldig ofte eller som oftest en tilleggs smak – det er sjelden det er ren sjokolade. Men det gjør da ingenting – fullt mulig å finne mange favoritter her – større og mindre!

Hva med en pose Bamsemums mens du ser en god film på TV eller noe – den posen holder ikke hele filmen for min del i hvert fall (dessverre).

Nidar kaller denne posen for en stor pose, men jeg synes nå den er ganske liten jeg da når jeg først begynner å spise slik sjokolade. Posen har 320 gram, men for min del kunne den lett ha hatt det dobbelte.

Favorittene står i kø for meg hos Nidar. Gullbrød, Caramello, Hobby sjokoladen, Kremtopper, Krembanan, Mokkabønner, New Energy, Stratos, Troika og flere av sesongvarene som man bare får i perioder av året. Poser hvor mindre biter av alle favorittene er samlet!

Ikke bare sjokolade

Selv om verden er en nytelse dersom man har en eske Sfinx sjokolade ved siden av seg og kanskje noe godt å drikke sammen med en god film og kjæresten i armkroken. Da er verden god. Men Nidar har andre produkter også enn bare sjokolade.

Skipper lakrisbåter er en favoritt for både meg og mange andre.

Kjenner du Laban? Han lille myke mannen som dukket opp i 1965. Han blir aldri for gammel den lille myke gelemannen! I dag finnes han i fem forskjellige varianter. Ananas, appelsin, eple, bringebær og sitron, og Nidar sender ut cirka 100 millioner av denne lille mannen hvert eneste år.

Både Doc og Ifa er også gamle kjente pastiller som har reddet flere stemmer og halsbånd. Dette er også Nidar sine produkter.

For bare noen få år siden ble Nidar en del av Orkla Confectionery & Snacks Norge. Dette selv om de har vært et Orkla firma i mange flere år enn dette.

Besøk

Kommer du til Trøndelag og vil seg deg om hvordan de har det på Nidar så er det fullt mulig. De har til og med sitt eget museum som er åpent for publikum fire dager i uken.

Auda – selv om det ikke er en sjokolade så holdt jeg nesten på å glemme Nidars absolutt største produkter i mine øyne. Fløte karamellen SMØRBUKK. Den trenger vel ingen mer presentasjon håper jeg.