Hjemmelaget sjokolade

Det finnes en rekke varianter av sjokolade på markedet, ja det er ikke mange smaksvarianter som ikke er å få kjøpt. Men det å lage sin egen sjokolade, er det flere og flere som synes er spennende.

Det er kanskje ikke bare smak det går på, men kanskje mest det at man faktisk har produsert den selv. Men selv om selve smaksopplevelsen høyst trolig er å finne allerede, blir det noe eget ved smaken av alt som er hjemmelaget – uten at det er så lett å sette ord på hva som skiller fabrikk- og hjemmeproduserte produkter. Dette gjelder ikke bare sjokolade, men jeg kan jo som et godt eksempel trekke frem bakevarer og kaker også. Vi skal nå se litt på noen oppskrifter, som kanskje kan friste dere til å prøve å lage noe selv neste gang.

Hjemmelaget sjokolade
Hjemmelaget sjokolade

Hjemmelaget energisjokolade

Jeg velger å starte med denne oppskriften, siden den er veldig lett å lage. Selve sjokoladen, er kokesjokolade som du kjøper i butikken. Så det er kanskje ikke riktig å si at sjokoladen er hjemmelaget, men sammensetningen er i alle fall hjemmelaget. Jeg kan i alle fall love dere, at dette er en sjokolade dere vil ha mer av – dessuten er den mettende og gir deg masse energi.

Handleliste

  • 350 gram kokesjokolade
  • I desiliter mandler
  • 1 desiliter peanøtter
  • 1 desiliter cashewnøtter
  • 0,5 desiliter tranebær tørkede
  • 0,5 desiliter gresskarkjerner
  • 0,5 desiliter pinjekjerner

Smelt kokesjokoladen

Bruk gjerne mikrobølgeovnen til å smelte sjokoladen, del den opp i terninger og legg sjokoladen i en glassbolle. Varm i ett minutt av gangen, rør rundt og varm opp igjen. Dette gjør du helt til sjokoladen er nesten helt smeltet, resten av smeltingen skjer i romtemperatur. Man kan også bruke vannbad til å smelte sjokoladen, dette tar nok noe mer tid og du må passe på at sjokoladen ikke kommer i kontakt med vannet.

Fyll på med det du måtte ønske

Bruk bakepapir på et brett, fat eller en fjøl. Men dette må passe inn i kjøleskapet, for etter du har drysset ingrediensene over den smeltede sjokoladen – skal den stivnes i kjøleskapet.Handlelisten er bare ment som et forslag, her kan man så klart fylle på med det man måtte ønske og det man liker. Tykkelsen på sjokoladen skal være cirka 0,5 centimeter, før man tilsetter nøtter og frukt.

Noen timer i kjøleskapet

Du må beregne minst to timer i kjøleskapet, slik at sjokoladen stivner igjen etter du har tilsatt nøtter og frukt. Et godt tips kan være å la den stå natten over, da er den garantert stiv når du våkner neste morgen. Type sjokoladen bestemmer du selv, her kan det meste brukes og jeg selv synes mørk kokesjokolade passer bra. Men vanlig lys melkesjokolade, kan også benyttes.Denne oppskriften passer bra om man skal ha noen til kaffe, eller som turmat rett og slett. I kjøleskapet holder den seg lenge, og kjekt å ha om du får uventet kaffebesøk en kveld. Man kan jo prøve seg frem med forskjellige oppskrifter, og det hele er laget på noen ganske få minutter. Det er kjøletiden i kjøleskapet som tar tid.