Freiasjokolade med mer

Dersom du liker sjokolade like mye som det jeg gjør, så burde du også holde deg unna enda mer enn hva du gjør kanskje? Hvilken favoritt har du? Er det en av Freia sine sjokolader eller er det kanskje en utlending som du ikke får tak i like lett? Jeg vet nesten ikke hvem som er min favoritt, jeg liker mange av dem! De har jo langt over 50 produkter – i hvert fall om man tar med sesongvarene som sjokoladenisser og påskeharer og så videre.

Freiasjokolade med mer
Freiasjokolade med mer

Sjokoladestorken

Storken og kuene er de to store iconene som jeg i hvert fall forbinder med Freia. Men det er storken som er den eldste av de to. Historien til Freia sier at det var en konkurranse på begynnelsen av 1900 tallet. Det var mange konkurranser i den perioden for å fremheve produktene til Freia. Men denne hvor storken kom og vant var en konkurranse hvor en boks kakao skulle dekkes med noe. Og så kom altså storken fra Oscar Carl Augen Kristoffersen. Bidraget hans var en Marabustork som man ser sittende på bildet fra den første kakaoboksen.

Kuene på melkesjokoladen

Kuene på gresset på melkesjokoladen er kanskje minst like kjente som storken. Det produktet har liksom vært mer fremme i rampelyset opp gjennom årene. I rampelyset på en positiv måte mener jeg hele veien her. Men de kuene har liksom oftere vært å se både om man er sjokolade spiser eller om man ikke er sjokolade spiser.

Og melkesjokoladen har jo vært en av de aller beste sjokoladene som finnes i Norge og resten av verden så langt jeg har testet. Men mulig finnes det en bedre sjokolade et eller annet sted av typen ren melkesjokolade. Freia sin Melkesjokoladen har jubileum om to år faktisk – i 2020 fyller den brune godbiten 100 år.

Mange produkter

Det er ikke bare sjokolade som sendes ut fra Freia sine fabrikker. I tillegg til veldig mange forskjellige sjokolader, så sendes det også ut for eksempel kjeks i flere varianter. Det sendes ut hjelpemidler som kakefyll i mange varianter til baking hjemme på kjøkkenet, og blir du tørst under bakingen så har Freia også drikke å by på i sine produkter.

Nå er det nesten så de er med til mange «operasjoner» på kjøkkenet. La oss se litt på det å bake. Først litt snacks mens man klargjør alt til bakingen med en melkesjokolade, så blir bakverket noe med Dronningsjokolade i selvfølgelig. Og i løpet av den prosessen trenger man Freia Bakepulver og litt vaniljesukker. Kanskje skal det være litt kakaosmak også på det som lages så har man kakaopulver selvfølgelig blant produktene og som tidligere nevnt så har de kakefyll og til sist her strø til å pynte bollene eller kaken du har bakt.

Skal det være gele, mousse, pudding eller fromasj til dessert da denne runden? Eller skal du ha is for eksempel (Freia har ikke is) men de har toppingene til den som sjokoladesaus i flere varianter og smaker, karamell, jordbær og lakristopping.

Jeg er enda ikke ferdig egentlig – tenk bare på alle de forskjellige sesongvarene de har, samt konfekt sjokoladen.

En ting er helt sikkert at jeg elsker Freia.