Er sjokolade positivt eller negativt

Har du testet ut om noen av de fem første fordelene ved å spise sjokolade virket enda? Nei det har du selvfølgelig ikke hatt tid til enda – det er jo ikke så lenge siden jeg kom med min forrige artikkel da. Men det er noen drøye påstander som kom frem der synes jeg. Kan jeg virkelig spise sjokolade igjen med god samvittighet? Jeg har mine tvil så jeg tror jeg står over hele greien og bare fortsetter som jeg har gjort i mange år. Tar en sjokolade når jeg har lyst på en sjokolade slik av og til. Skal til og med forsøke å spise dem enda sjeldnere faktisk da mine kilo’er skulle gjerne ha vært færre.

Her kommer flere av de påstandene om at det er sunt å spise sjokolade;

Er sjokolade positivt eller negativt
Er sjokolade positivt eller negativt

6. Det kan hjelpe deg til å gå ned i vekt

Sjokolade kan hjelpe deg å gå ned i vekt. Det må vel være for godt til å være sant. En hjerneforsker sier at små biter av god sjokolade som ligger og smelter på tungen cirka 20 minutter før et måltid vil trigger systemene i kroppen din til å tro at den er mett, og du vil kutte drastisk ned på matinntaket på grunn av dette. Og det å avslutte et måltid på same måten vil hjelpe deg til å avstå fra å få lyst på noe snacks etter hvert mål og før neste skal inntas. Kanskje verdt et forsøk?

7. Bra for mødre og babyer

En finsk studie har funnet ut at sjokolade reduserer stress nivået hos kommende mødre, og babyene fra disse mødrene smiler mer enn de som ikke spiser sin godbit. Sørg for å spise litt sjokolade jenter – grinete babyer er jo ikke noe noen vil har!

8. Unngå diabetes

Det høres kanskje like feil ut som flere andre påstander her, men sjokolade hjelper faktisk på insulin nivået i kroppen. Så det å spise mørk sjokolade i moderate mengder er noe alle som ligger i faresonen for diabetes burde gjøre.

9. Sjokolade er bra for hjernen

Flavonoider tror forskerne at kan være med på å redusere tap av hukommelse hos eldre mennesker. Og de antiinflammatoriske egenskapene som man finner i mørk sjokolade skal være gunstige for både hjernerystelse og hjerneskade ellers.

10. sjokolade hjelper deg å føle deg bra

Sjokolade inneholder stoffer som er de samme stoffene som hjernen din utvikler når du forelsker deg. Altså de lager en god følelse i kroppen din for deg. Vi alle har vel hatt god følelsen en eller annen gang i livet til det å være forelsket.

Så det er altså mange påstander der ute både for og imot sjokolade. Men noen av de virker jo litt fornuftig, samt at noen av de er meget bra for deg og meg dersom de stemmer. At den kan være godt for helsen i noen sammenhenger – javel – kanskje man burde forsøke å forebygge litt med sjokoladen og ikke vente til det er for sent med å teste det ut i hvert fall.

Nyt din sjokolade i hverdagen – men husk i moderate mengder!»