Berømt sjokolade og berømte sjokoladesteder

Sjokolade og delikatesser med sjokolade som hoved ingrediens er noe de aller fleste liker å både snakke om og å spise. Og det finnes noen særdeles berømte ting rundt sjokoladen og for eksempel sjokolade kake. Som du sikkert vet så er jo Sveits ganske berømt for sitt forhold til sjokolade. Og man reiser ikke til Belgia uten å spise litt av den berømte belgiske sjokoladen. Og man reiser heller ikke til Wien uten å spise minst et stykke med Sachertorte. Det er kanskje verdens mest berømte sjokoladekake.

Berømt sjokolade og berømte sjokoladesteder
Berømt sjokolade og berømte sjokoladesteder

Verdensberømt sjokoladekake

Historien om denne berømte kaken nærmer seg 200 år gammel – helt fra 1832 faktisk. Den gangen var det en meget ung baker som fikk i oppdrag å lage en dessert til en fyrste. Fyrsten som skulle spise desserten het Klemens Wenzel von Mettermich, og bakeren som bare var en ung lærling het Franz Sacher. Og for de årvåkne da så er det enkelt å fatte hvordan navnet på dagens berømt kake kom til. Kaken heter jo Sachertorte (Torte er det tyske ordet for kake). Fyrsten likte det han spiste og kaken har gått sin gang opp gjennom historien. Mange har prøvd å registrere navnet å få æren for kaken, men i dag er det Café Sacher som har lokaler inne i Hotel Sacher (for øvrig er dette hotellet bygget av Franz Sachers sønn i siste halvdelen av det 18 århundre). Men det er noen plasser til som er berømt for kaken og det er Kafe Central, Kafe Demel og Kafe Landtmann. På alle disse kafeene kan du nyte et stykke av den berømte kaken.

Berømt sjokolade

Det er jo flere steder i verden hvor sjokoladen er berømt. Men det er også flere steder som har blitt berømt nettopp for sjokolade. Altså ikke bare sjokoladen som er berømt, men også stedet den selges på. Et slikt sted ligger i Mexico. Og den lille byen heter Oaxaca. Byen er såpas liten at med sine to sjokolade butikker så er det samme utbredelsen som Starbucks i New York. Byen kalles for sjokoladens fødested, og de innfødt er totalt avhengige av sin daglige porsjon med sjokolade. Butikken med de to utsalgs stedene her Chocolate Mayordomo. Og er du først i denne lille byen, så tar du også turen på museet til Nestlé i Mexico City. Selv om det er en times flytur eller 465 kilometer langs landeveien, så sier de som er riktige sjokolade elskere at det er verdt turen!

Flere steder

Flere byer og steder har berømmelse for sjokolade. Den byen som ligger nærmest for oss i Nord er Køln i Tyskland og sjokolade museet der. De har rykte på seg for å ha fantastiske utstillinger som forteller mye historie, de har noen fantastiske sjokoladefontener, de lager moro for hele familien og du kan nyte din sjokolade mens du nyter utsikten over Rhinen. Og smakes prøvene er selvfølgelig gratis.

Flere steder

Andre byer som er berømt med sjokolade er for eksempel New York i USA, Barcelona i Spania, Brügge i Belgia, Zürich i Sveits og flere andre byer. Men det får bli omtaler av de ved en senere artikkel.